top of page
  • Spinoff

"Ledersupervision hjælper mig til at tage de nødvendige beslutninger"


Vi kender det alle, man går til en person med et problem eller dilemma og ender med at få personens egen historie eller løsning. Manglen på god sparring i lederkredse hindrer mange ledere i et udnytte deres fulde potentiale. For Ove Andersen var professionel sparring gennem ledersupervision vejen frem.

En leders fornemste opgave er, at sørge for at alle medarbejderne spiller sammen. Lederen skal holde overblikket og sørge for at udnytte spillernes potentialer så de i samspil scorer flest mulige mål. Men hvem skal lederen selv spille sammen med? Selv erfarne ledere har brug for sparring og et objektivt indblik i egen lederperformance. Det var et ønske om at udvikle sine lederevner, der gjorde, at Ove søgte ledersupervision hos Spinoff.

"Det var vigtigt for mig, at det var en uvildig person, som jeg kunne være 100% ærlig over for. Jeg ville ikke få det samme ud af at spare med en anden leder i virksomheden, da de meget nemt kan kende de personer eller problematikker, som jeg gerne ville diskutere. Så ville jeg føle, at jeg ikke kunne udtrykke mig åbent."

Frygten for at tale over sig eller blive bedømt kan være årsagen til, at mange ledere ikke ønsker sparring intern i organisationen. Derfor er en ekstern konsulent som oftest den bedste løsning. For Ove gav ledersupervisionen ham håndgribelige værktøjer til at håndtere bestemte situationer og medarbejdere. Ledersupervision handler grundlæggende om at udnytte den værktøjskasse, som man har fået tildelt og det har Ove taget til sig:

"Førhen havde jeg rigtig svært ved at takle konflikter og dermed få tingene til at gå den vej, som jeg gerne ville. Jeg havde ikke lyst til at tage udfordringen op og skære igennem med beslutninger. Men jeg har rykket mig: Jeg er blevet klogere på mig selv og mine medarbejdere og jeg føler mig som en bedre og stærkere leder. Jeg har lært at tage de nødvendige beslutninger og det har i høj grad givet mig en portion selvtillid."

Ove benytter sig fortsat af supervision hos Spinoff, da han ønsker at videreudvikle sine ledelsesegenskaber og udnytte sit fulde potentiale.

Kunne du, ligesom Ove, tænke dig at udvikle dine lederkompetencer? Og mangler du også sparring på din lederrolle? Læs mere om vores forløb inden for ledersupervision eller kontakt os direkte.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page