top of page
  • Spinoff

Spild ikke jeres penge på gamle målinger!


Nej, dette er ikke et afsnit af luksusfælden men derimod et godt råd til alle jer, som potentielt spilder ressourcer på trivselsmålinger foretaget for mange måneder siden. I en travl hverdag er det frustrerende, at skulle bruge tid på at arbejde med resultater, der ikke længere afspejler hverdagen.”Sådan er det ikke længere, nu har vi det helt anderledes!” Et typisk udsagn fra medarbejdere der bruger tid på at arbejde med trivselsmålinger foretaget for halve og hele år siden.

Trivselsmålinger er som oftest en langsommelig proces. Der kan gå halve år fra målingen foretages, til de endelige resultater ligger på chefens skrivebord. Men hvad med den udvikling der sker i organisationen i mellemtiden? Hvad hvis der sker en udskiftning i leder- og medarbejderstaben, eller hvis medarbejderne eller lederne udvikler sig på et personligt eller fagligt plan? Ændringer, som har store konsekvenser for målingens resultater og dermed de fremadrettede indsatsområder. I sidste ende kommer organisationen til at arbejde med gamle og ugyldige data, som i værste fald fastholder afdelingen i gamle problemstillinger. Derfor er vores råd til jer; spild ikke penge og ressourcer på trivselsmålinger med for lange tidshorisonter.

Brug i stedet ressourcerne på målinger der viser "nu og her" resultater. Målinger som viser, hvor I befinder jer i dag og resultater der viser, hvordan I handler i nutiden og ikke hvordan I handlede i fortiden. Vi mener, at trivselsmålinger højst må vare 3 uger - fra vi foretager målingen, til I kan tage hånd om resultaterne. For os er det vigtigt, at I kan tage tyren ved hornene, mens I vifter med det røde flag og ikke når tyren er tilbage i stalden. Derfor skaber vi dialog om de nødvendige ændringer, mens problematikkerne er aktuelle. Vigtigst af alt skal vi ikke måle for målingens skyld, men måle ud for et ønske om handling og forandring.

Læs mere om målinger og personprofiler, som Spinoff tilbyder her. Vil du gerne vide mere om, hvordan vi kan skræddersy et forløb til jeres virksomhed kan I booke et uforpligtende møde hvor vi kan tage en snak om jeres behov.

202 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page