top of page
  • Spinoff

Få (følelsen af) flere timer i døgnet!


Vi kan hurtigt miste overblikket over vores hverdag - også selvom vi forsøger os med kalendre, to-do lister og doodles. På trods af indsatsen er det alligevel som om, at timerne i dagen ikke rigtig slår til. Vi kan sidde med følelsen af, at vi ikke bruger vores tid "godt nok", og at ugens 168 timer ikke bliver brugt på det, som vi egentlig holder af og gerne vil prioritere. Med øvelserne nedenfor får du et tydeligt overblik over dit tidsforbrug, så du bedre kan se, hvor du skal sadle om, og hvilke aspekter af hverdagen, der trænger til en opprioritering. Så slipper du for altid at halse efter og oplevelsen af aldrig rigtig være til stede - når vi planlægger efter vores prioriteringer, føles det næsten som at få ekstra tid foræret.

1) Reflekter over din sidste uge – alle syv dage

2) Der er i alt 168 timer i din uge. Udfyld tabellen ved at opdele de 168 timer i fire tidskategorier (brug evt. din kalender, hvis hukommelsen svigter) og udfyld kun ”nu”-kolonnen.

3) Udfyld nu cirklen nedenfor, så den modsvarer de fire tidskategorier i tabellen, som du lige har udfyldt. Start med at tegne fire linjer, der udgår fra midten, (hver fjerdedel af cirklen svarer til 42timer), så cirklen opdeles i fire områder. Notér derefter i hvert område den korrekte tidskategori (søvn, arbejde, familie personlig).

4) Reflektér nu over din idealuge. Hvis du havde mulighed for at designe dit liv 100% selv, hvordan ville en drømmeuge se ud? (Husk, at det skal være indenfor rimelighedens grænser – en uge i Sydfrankrig gælder ikke! Udfyld nu ”ideal”-kolonnen i tabellen, der igen udgør i alt 168 timer.

5) Udfyld cirklen herunder med antallet af timer fra hver tidskategori i ideal-kolonen .

6) Hvor er forskellene mellem forrige uge og din idealuge? 7) Overvej, hvilke handlinger du kan iværksætte for at ændre på den måde du på nuværende tidspunkt anvender din tid på tværs af ugen. Hvor i ugen skal du ændre for at leve tættere på din ideal uge – og hvordan kan du skabe de ændringer?


63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page