top of page
  • Spinoff

Smil hvis verden skal smile igen


Har du nogensinde hørt udtrykket; smil og verden smiler igen? En yderst interessant og ud fra vores overbevisning sand påstand. Glade mennesker tiltrækker glade mennesker og sure mennesker det omvendte. Det vi sender ud, får vi mere af, fordi det tiltrækker det samme. Vi skal altså fokusere på, det vi vil have mere af.

Men hvad sker der, når vi fokuserer på stress, får vi så også mere af det? Hvad med de fantastiske løsninger der er kommet fra mennesker, som har fokuseret på det, der ikke virker, frem for det der virker? Selvom vi tror på tiltrækningskraft, så betyder det imidlertid ikke, at udfordringerne forsvinder, hvis vi bare lukker øjnene. På trods af "Laws of attraction" skal vi stadig turde snakke om udfordringerne, når de opstår.

"Laws of attaction" skal bruges som en offensiv strategi for at sikre de som Henrik Krog kalder ”langtidsfriske medarbejdere”. Tag brillerne på og se objektivt på arbejdspladsen, kulturen, sproget og vanerne for sikre at I tiltrækker det, I ønsker.

Lad mig komme med et eksempel. Både skoler og institutioner har i lang tid været under pres - medarbejderne omtaler deres arbejdssituation som stressende og med mange sygemeldinger. For et par måneder siden besøgte jeg en institution, hvor det første der mødte mig, da jeg kom ind ad døren, var billeder af dagens syge medarbejdere. En lang liste skulle jeg hilse og sige. Selvom det ikke var min arbejdsplads, blev jeg hurtigt klar over, hvad det var, jeg ikke fik. Havde jeg været medarbejder på denne institution, så havde denne start på dagen ikke givet mig positiv energi og overskud til de små poder.

Det er vigtigt at huske på, at der er mange små ting i hverdagen, der påvirker os i den ene eller anden retning. Vores anbefaling er blot, at man tager stilling - forholder sig til praksis, så kulturen ikke bliver et resultat af tilfældigheder. Skab en kultur med fokus på overskud, succes og det I gerne vil have.

Og så spørg dig selv - hvad bidrager jeg med? På mange arbejdspladser er vi tæt på hinanden og har stærke relationer, som gør, at vi trives. Vi tror på, at disse relationer gør os mere produktive, men der er også en risiko for, at vi kommer til at læsse af på hinanden og i nogle kulturer bliver vi med-kede-af-det, når en kollega har det dårligt. Det påvirker selvsagt også vores egen og afdelingens trivsel og er i virkeligheden ikke altid det bedste for den kollega, der har det skidt. Har jeg en kollega, der er nede, hjælper jeg i virkeligheden bedst ved at forblive den kollega, der opretholder maksimal energi på arbejdspladsen. Og det er også mit ansvar ikke at lade mit dårlige humør smitte af på mine kollegaer og lade det påvirke deres dag.

Det er lettere sagt end gjort og vores erfaring viser, at det kræver, at man indgår mundtlige aftaler i medarbejdergruppen og taler om det. "Laws of attraction" er som hovedregel en succes, så husk at fokusere på det der virker, tal om det I gerne vil, anerkend det I har og I vil ende med at få mere af det.

Læs mere om Spinoffs forløb inden for medarbejderudvikling, lederudvikling og organisationsudvikling her.

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page