top of page
  • Spinoff

Feedback er en gave


Feedback er en gave, og man er heldig, hvis andre vil bruge tid på at give en feedback. Vores evne til at modtage feedback har stor betydning for, om afsenderen fremadrettet har lyst til at komme med feedback.

Hvis du synes, at det er svært med feedback, så er her 4 punkter, der vil gøre det lettere og mere brugbart for dig at få feedback.

  1. Gør dig klart, hvad du gerne vil have feedback på Vær så specifikt som muligt. Er der nogle projekter, du har været usikker på, er der dele af dine arbejdsopgaver, hvor du har manglet respons fra ledelsen eller er det arbejdsrealtionerne til dine kollegaer, der trænger til et eftersyn.

  2. Bed om feedback Gør dig overvejelser over, hvem du gerne vil have feedback fra. Hvis du selv tager initiativ, så afvæbner du følelsen af, at feedback er et angreb, og du sætter dig selv i føresædet for feedbackprocessen.

  3. Vær nysgerrig og forsvar dig ikke Når du modtager feedback, så spørg ind til det du hører, og forsvar eller forklar dig ikke. Hvis personen, der giver dig feedback, oplever modstand eller irritation fra dig, så stopper processen og udvekslingen bliver ligegyldig, Prøv at tænk på et eksempel, hvor modtageren af din feedback forklarede eller forsvarede sig… det virker ikke godt...

  4. Fortæl ikke afsenderen, hvad du gør med feedbacken Det er nu op til dig, om du vil:

  5. Tage den til dig

  6. Tænke over det du har hørt, og måske tage det videre i praksis

  7. eller smider den ud som værdiløs

  8. Sig blot TAK

Har jeres virksomhed brug for at få jeres feedback-processer set efter i sømmene kan i læse mere om vores tilgang til feedback-kultur, og læse mere om, hvordan vi i praksis kan sammensætter et forløb efter jeres behov her.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page