top of page
  • Spinoff

Hvem er din rollemodel?


En rollemodel er en person, hvis eksempel beundres og ses op til af andre. Vi har alle barndomshelte som vi forgudede – en superhelt, en karakter fra vores yndlingsbog eller måske bare vores mor eller far. Det er dog ikke altid nemt at leve op til andres inspirerende og forbilledlige person, da rollemodeller ofte er ”overmennesker”, hvor et hvert forsøg på at gøre dem kunsten efter synes dømt ude på forhånd. Men ved at øge vores bevidsthed om HVORFOR og HVORDAN andre menneskers opførelse bør efterleves, bliver det tydeligere, hvilke valg og handlinger, der kan føre os tættere på vores ideal. Rollemodeller kan bruges som pejlemærker for, hvilke styrker og positive egenskaber vi gerne vil lægge ekstra vægt på i vores liv. Hos Spinoff er vi selvfølgelig interesseret i, hvordan idéen om rollemodeller kan bidrage til medarbejderes og lederes selvindsigt, og skubbe positivt til deres tanke- og handlemønstre. Øvelsen er derfor gavnlig på et personligt plan, men det kan også give retning i ens arbejdsliv.

1) Notér en håndfuld personer eller karakterer du opfatter som rollemodeller – både levende og fiktive personer.

Person:_____________________________ Person:_____________________________

Person:_____________________________ Person:_____________________________

Person:_____________________________

2) Notér tre- fem positive karakteristika ved hver rollemodel.

3) Hvilke positive karakteristika knytter du til dine rollemodeller og hvorfor?

4) Overvej, hvordan disse karakteristika er relevante for dig og dit arbejde.

Skal du tage efter Pippi og introducere lidt mere hverdagspower og tro mere på dine egne evner? Eller skal du lærer af Ole Henriksens livsglæde og starte hver dag med en solhilsen, så du ikke møder morgensur på job? Selvom du ikke laver en kæmpe livsomlægning, er du i hvert fald blevet klogere på, hvilke kvaliteter du beundrer hos andre og hvor du måske selv halter lidt efter. Med den indsigt i baghånden kan du altid trække dit mentale Pippi-kort og sige: ”Det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg nok godt”.


146 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page