top of page
  • Spinoff

Podcast-anbefalinger #1


Podcastanbefalinger til din sommerferie

Sommerferie er lig med afslapning. Men når du alligevel ligger og daser under en parasol kan du jo sagtens smække hørebøfferne på og få lidt inspiration, til når hverdagen igen trænger sig på. Vi starter med at anbefale tre podcasts: Fremtidens Ledelse, der handler om de udforinger og muligheder som ledere står overfor netop nu, Ideas on Wheels, som undersøger kreativitetens væsen i 10 interviews med en række unikke fagpersoner og til sidst Work.Flow, hvor du møder en række interessante mennesker, der vil inspirere din måde at arbejde på.

Fremtidens ledelse - to go!

Podcasten Fremtidens Ledelse er stadig i sin spæde opstart, og selvom lydkvaliteten er rungende og værterne lige skal tale sig varme, så fejler indholdet ikke noget. Bag podcasten finder man duoen Line Bloch og Erik Korsvik Østergaard, der og står bag rådgivningsvirksomheden Bloch&Østergaard, og Puk Falkenberg, der er selvstændig under sit eget navn, hvor hun arbejder med projekter indenfor markedsføring med særligt fokus på, hvordan mindre virksomheder implementerer brugen af sociale medier. Fremtidens Ledelse handler om det paradigmeskift, som mange ledere og organisationer er på vej igennem - væk fra den traditionelle ledelsesstil frem mod en anden type ledelse, der er baseret på at inddrage og lytte til folk med fokus på forandring og trivsel hos medarbejderne. Podcasten har til formål at give lytterne tips, tricks og begreber, der handler om fremtidens ledelse set i lyset af den moderne ledelse, hvor udfordringerne i at skabe og drive forandring spiller en vigtig rolle. Podcasten handler om det brede spektrum af ledelse og de fænomener der er med til at ændre verden. Der bliver talt om alt lige fra automatisering og robotternes indmarch i virksomhederne til det nye, hotte begreb disruption. Til forskel fra en række andre podcast, der handler om udvikling og ”fremtiden”, så er Fremtidens ledelses fokus alt det som IKKE handler om teknik - alt det, der handler om mennesker: ledelse, HR, strategi, motivation, organisering og innovation, og som er det som får teknikken til at hænge sammen på moderne arbejdsplads.

Podcasten er både for ledere, der gerne vil have perspektiv på deres egen foranderlige rolle og hele den udvikling, som påvirker det landskab, som ledelse er en del af, men den er også til de nysgerrige, der gerne vil have en finger på pulsen, når det kommer til tidens tendenser indenfor virksomheds- og ledelsesudvikling.

læs mere om podcasten her.

Ideas on air

Ideas on air er et podcast-projekt, der handler om kreativitet og innovation set fra vidt forskellige fagfolks synspunkter. Her stiller værten, Sophie Alexandrine, der er grundlægger af virksomheden Ideas on Wheels, som blandt andet arbejder med at gøre danske virksomheder mere kreative, det fabulerende, men ikke mindre relevante spørgsmål, hvad er kreativitet? I podcasten, som er afgrænset til 10 episoder, inviterer Sophie Alexandrine en række meget forskellige mennesker ind i studiet, der alle har det til fælles, at kreativiteten er et kernepunkt i deres liv. Sophie Alexandrine har præsteret at få nogle yderst interessante og unikke mennesker til mikrofonen – hun interviewer blandt andet den norske forsker Balder Onarheim, der står bag Copenhagen Institute of NeuroCreativity, den danske musiker og producer Troels Abrahamsen og PR- og kommunikationseksperten Julia Lahme. Podcasten er et blik ind i hjernen på nogle mennesker, der er udover det sædvanlige og som alle er mestre indenfor deres respektive fag. Men kreativitet bør være et element i alles liv, så podcasten er både et fascinerende blik ind i en gruppe ekstraordinære menneskers kreative processer, men det er i allerhøjeste grad også en opfordring til at tage kreativiteten seriøst i hverdagen og behandle den som et værdifuldt værktøj og perspektiv.

Læs mere om podcasten her.

Work.Flow

Work.Flow handler om, hvad vi arbejder med, hvordan vi arbejder og hvilke værktøjer vi bruger. Bag mikrofonen sidder Anders Høeg Nissen, der blandt andet er journalist, radioproducent og forfatter. Med fokus på håndværk, viden og ekspertise interviewer han hver uge en (fag)person, der fortæller om sit arbejde, sine rutiner, sine ambitioner og ikke mindst den altoverskyggende hverdag. Det handler om arbejde i bred forstand, men Anders Høeg Nissen er særlig optaget af de digitale værktøjer, der fylder mere og mere i rigtig mange jobs uanset om det er kirugi, forskning, journalistik eller automekanik. Ligesom med Ideas on Air er der tale om nogle fantastiske interviewpersoner, der giver lytterne adgang til deres krøllede hjerner og fascinerer os med deres unikke perspektiver. Indtil videre har Anders Høeg Nissen talt med blandt andet en oversætter, en trommeslager, en grafisk designer og en digital forretningsudvikling. Podcasten giver dig indblik i hvordan andre strukturer deres arbejde og derigennem får du perspektiv på dine egne arbejdsmetoder og hvordan de evt. kunne optimeres. Det er et interessant og fagligt indspark fyldt med gode historier, men Anders Høeg Nissen stiller også skarpt på, hvilke værktøjer, der gavner vores hverdag og frigiver tid og energi til andre vigtige gøremål.

Den digitale forretningsudvikler hos Gyldendal, Malte Von Sehested, anbefaler blandt andet password-mamageren Lastpass og artikelorganisatoren Pocket, hvor du kan gemme artikler og læse dem senere. Work.Flow er kort sagt en genvej til at optimere dine arbejdsrutiner og maksimere kvaliteten af dit work flow.

Læs mere om podcasten her.


108 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page